14  ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
14.2  Παθητική ανοσοποίηση - Ανοσοσφαιρίνες ανθρώπινης ή ζωϊκής προέλευσης
14.2.1  Ανθρώπινες ανοσοσφαιρίνες

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Β ΓΙΑ ΕΝΔΟΜΥΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Human Hepatitis B Immunoglobulin (HBIG), IM
Ένα ml διαλύματος HBIG περιέχει 100-180 mg πρωτεΐνης από τα οποία τουλάχιστον το 90% είναι ανθρώπινη ανοσοσφαιρίνη με αντισώματα κατά του αντιγόνου HBs (αντι-HBs) 100 iu.

Ενδείξεις:
Προφύλαξη μετά απο έκθεση στον ιό ηπατίτιδας Β ατόμων που δεν έχουν εμβολιασθεί ή έχουν εμβολιασθεί ελλειπώς ή το επίπεδο των αντισωμάτων είναι ανεπαρκές (< 10 miu/ml). Επίσης πρέπει να χορηγείται σε βρέφη των οποίων οι μητέρες είναι φορείς του αντιγόνου HBs. Παράλληλα πρέπει να γίνεται και εμβολιασμός.

Δοσολογία:
Μετά έκθεση σε υλικό που περιέχει αντιγόνο HBs χορηγούνται 12 έως 20 iu/kg, το συντομότερο δυνατό και κατά προτίμηση εντός 24 ωρών με παράλληλη έναρξη του εμβολιασμού. Σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό συνιστώνται δύο δόσεις HBIG (η πρώτη το πρώτο 24ωρο και η δεύτερη ένα μήνα αργότερα). Σε νεογνά, των οποίων η μητέρα έχει θετικό HbsAg χορηγούνται 40 iu/kg ή συνολική δόση 0.5 ml εντός 12 ωρών από τη γέννηση καθώς και η πρώτη δόση του εμβολίου της ηπατίτιδας B.

Tρόπος χορήγησης: Ενδομυϊκώς με βραδύ ρυθμό. Όταν απαιτούνται υψηλές δόσεις (>5 ml) συνιστάται να χορηγούνται σε διηρημένες δόσεις και σε διαφορετικά σημεία του σώματος.

Μορφές-Περιεκτικότητες:
inject. solution 1250 iu

Λοιπά:
Bλ. IMIG και εισαγωγή.