14  ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
14.1  Eνεργητική ανοσοποίηση - Εμβόλια

ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΞΑΔΥΝΑΜΟ ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑΣ-ΤΕΤΑΝΟΥ-ΑΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΚΟΚΚΥΤΗ-ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑΣ, ΙΝΦΛΟΥΕΝΤΖΑΣ ΤΥΠΟΥ Β ΚΑΙ Νέα Φάρμακα.

Τα ιδιοσκευάσματα αυτής της δραστικής είναι νέα και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα μας κατά την τριετία 1/7/98 - 30/6/01. Τα ιδιοσκευάσματα αυτά φέρουν ειδική επισήμανση προκειμένου ο ιατρός να τα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή από πλευράς ανεπιθύμητων ενεργειών.
Combined Diphteria,Tetanus, Acellular Pertussis, Inactivated Poliovirus, Influenzae type B and Hepat
Περιέχει διφθεριτική ανατοξίνη (30 iu το Infanrix Hexa ή 20 iu το Hexavac), τετανική ανατοξίνη (40 iu), κοκκυτική αδρανοποιημένη τοξίνη (25 μg PT), ινιδιακή αιμοσυγκολλητίνη (25 μg FHA), και πρωτεΐνη της εξωτερικής μεμβράνης (8 μg Pertactin μόνο το Infanrix Hexa), 0.5 mg άλας αργιλίου, αδρανοποιημένους ιούς πολιομυελίτιδας 1 (40 D units), 2 (8 D units) και 3 (32 D units), συζευγμένο με πρωτεΐνη τετάνου, πολυσακχαρίτη του αιμόφιλου της ινφλουέντζας τύπου Β και 10 μg ή 5μg ανασυνδυασμένο αντιγόνο επιφανείας του ιού της ηπατίτιδας Β.

Ενδείξεις:
Πρόληψη διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, λοιμώξεων από αιμόφιλο της ινφλουέντζας και ηπατίτιδας Β για αρχικό εμβολιασμό σε βρέφη και αναμνηστικό σε παιδιά.

Δοσολογία:
Χορηγείται ενδομυϊκώς από την ηλικίας 2 μηνών σε 2-3 δόσεις με μεσοδιαστήματα 2 μηνών (βλέπε Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών, κεφάλαιο 14.1).

Μορφές-Περιεκτικότητες:
injection suspension

Λοιπά:
Βλ. DTP.